I pension efter 41 år i det rostfria stålets tjänst

Efter 41 år i den rostfria branschen är det nu blivit dags för mig, 63 år ung, att pensionera mig och sluta på Damstahl.  Alltid steget före  När jag kom till Damstahl 1990 såg den rostfria världen lite annorlunda ut jämfört med idag. Damstahl började då sälja massor av nya produkter och dimensioner till en attraktiv prisbild som inte tidigare …

Läs mer

Damstahl får toppbetyg i ny kundundersökning

Vår nya kundundersökning är trevlig läsning för oss på Damstahl. Vi noterar med stolthet och ödmjukhet att resultatet är det bästa vi någonsin fått och vi gläds åt toppresultat i hela landet.  96 procent tycker att det är enkelt att göra affärer med Damstahl.  99 procent anser att de får ett professionellt bemötande. 95 procent tycker att Damstahls produkter håller hög …

Läs mer

Rostfria rör minskar vattenförlusterna

Under 32 års tid har Tokyo arbetat med att byta ut hela sitt vattenledningsnät från en blandning av olika rörmaterial, som järn, bly och plast, till rör i rostfritt stål. Resultatet har blivit en minskning av vattenförlusterna från 17 till 2 procent per år. I en värld där vatten är en värdefull resurs är det …

Läs mer

Ingen jul utan glögg och rostfritt

Ingen jul utan glögg! Det kan du säkert hålla med om. Men vad har rostfritt med saken att göra? Svaret är enkelt; rostfritt stål behövs för att kunna producera vin, sprit och öl på ett hygieniskt och smakneutralt sätt. Drycker som i olika varianter är vanliga gäster på många julbord i form av till exempel …

Läs mer

Kafferost – den enda rost vi gillar!

Tro det eller ej, men det finns faktiskt rost som vi gillar! Det handlar om vår egen unika kaffeblandning Damstahl Rost som vi tagit fram i samarbete med Solde Kafferosteri i Malmö.  Damstahl Rost är rostat för hand på noggrant utvalda bönor i en 12-kilos trumrost i mikrorosteriet Solde Kafferosteri i Malmö. Några av oss från Damstahl var på plats för att övervaka rostningen. Det …

Läs mer

Måla, galva eller rostfritt

Det är inte alltid helt självklart vilket material du ska välja. Att välja rätt material är en fråga om ekonomi och hur länge materialet ska hålla. Vanligt olegerat kolstål (svart stål) rostar och har en begränsad livslängd om inte ytan skyddas. För att veta hur du ska skydda ytan i olika miljöer har det tagits …

Läs mer

Beta av plåten för en mattare finish

Rostfritt är känt för sin fina, blanka yta, men ibland finns önskan om en mattare, mindre skinande finish. Då kan betning vara ett bra tillvägagångsätt. Men tänk på att processen innebär hantering av farliga kemikalier och bäst utförs av proffs!   Att beta en rostfri yta innebär att ta bort allt som inte är rostfritt med …

Läs mer

Varför blir rostfria bestick svarta?

Bestick i rostfritt är både populärt och praktiskt och ger bestick som håller länge. Men många av oss har nog upplevt att besticken med tiden kan bli svarta. Varför är det så och vad betyder det för bestickens hållbarhet? Vi har svaren på frågorna!  Rostfritt – en yta som läker sig själv  Ett av det rostfria …

Läs mer

Vad är skillnaden på EN 1.4301/4307 och EN 1.4436?

Det finns en rad saker som skiljer de rostfria stålsorterna EN 1.4301/4307 och EN 1.4436 åt, både när det gäller sammansättning och vilka användningsområden de bäst lämpar sig för.    EN 1.4301/4307 – vanligast i världen  EN 1.4301/4307 (SS 2333 enligt den gamla svenska standarden) har ett mycket brett användningsområde och är därför den vanligaste rostfria stålsorten i världen. 1.4301/4307 innehåller ca 17.5% krom …

Läs mer