Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

Publicerat den 10-05-2019 av

Korrosion i havsmiljö – följ våra plåtar! Del 8 Rostfri karbinhake

Tanken var här att ni skulle få läsa om utvecklingen av våra plåtar vid havet. Men väl nere vid havet fick vi än en gång ett bevis på hur viktigt det är att välja rätt stålkvalitet för miljön. Havet påverkar inte bara våra plåtar. Det salta havet hade gått hårt åt de rostfria karbinhakar som vi köpt för att hålla våra plåtar på plats. Karbinhakarna hade rostat så pass mycket att de tappat sin funktion i att vara öppningsbara. 

En rostig karbinhake

En rostig rostfri karbinhake som förlorat sin funktion att vara lätt att öppna. 

Med risken att tappa kameran i havet ville vi ändå ta några bilder. Detta som ett bevis på att rostfritt visst kan rosta om du inte tänker till. Eller som i detta fall litar på orden ”rostfri karbinhake”. Eller inte tänker på att en stålsort av ringa kvalitet som ej är behandlad på något sätt bara är just rostfri om den inte utsetts för korrosiva miljöer. 

Vi ska snart leta upp tänger för att ta oss förbi lagret av rost för att sen ge en uppdatering av våra plåtar. 

{{article.title}}

Kommentarer
Tommy
11-10-2019 09:28:15

Vilken rostfria kvalitet hade karbinhaken på bilden?

Damstahl
14-10-2019 11:53:00

Hej Tommy, Karbinhaken är köpt som en rostfri hake men vi är övertygad att det inte är en stålsort från den austenitiska familjen utan mer troligt från de rostfria stålsorterna med sämre korrosionsmotstånd från martensit och ferrit familjerna. Rostfria hälsningar Damstahl

KOMMENTERA

E-postadressen kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta med *

Till toppen