Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

”Vem kan motstå ett material som har allt?”

Hej! Jag heter Per Carlsson och arbetar som produktspecialist på rostfri plåt inom Damstahl.

Min rostfria karriär på Damstahl inleddes år 2000 då jag började som innesäljare. Efter tre lärorika år blev jag distriktsansvarig säljare för västra Skåne och Halland.

Första stegen in i stålets värld tog jag redan 1980 då jag som 15-åring sommarjobbade på en mekanisk verkstad. Därefter blev det naturligt att jag valde verkstadsteknisk linje på gymnasiet. Efter några år som smed och reparatör vidareutbildade jag mig och arbetade som licenssvetsare och resemontör.

Det var på en mekanisk verkstad i metropolen Eslöv som min passion för det rostfria stålets möjligheter började. Vi jobbade med rostfritt till 100 procent och jag lärde mig otroligt mycket.

På verkstaden tillverkade vi allt från den minsta detaljen till den största livsmedelsmaskinen. Att få se en maskin växa fram efter olika slags bearbetning av plana plåtar och raka rör – det är en stor upplevelse. Här fick jag kunskaper som jag fortfarande har stor nytta av, och gärna vill dela med mig av.

Jag kommer aldrig att tröttna på rostfritt för det är ju precis som jag…otroligt hårt och helt underbart att jobba med. Haha!

Till toppen