Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

”Aldrig samma verktyg till svart och rostfritt”

Hej! Jag heter Tord Nilsson och arbetar som produktspecialist på rostfri stång inom Damstahl.

Min första kontakt med rostfritt var när jag som ung byggnadsplåtslagare byggde en stor, fin grill i rostfritt åt en släkting. Det var hårt och jobbigt att klippa och bocka jämfört med plåten som jag var van vid. Grillen blev urtjusig med udda designlösningar. Efter två veckor undrade släktingen om det verkligen var rostfri plåt i grillen. Det fanns ytrost överallt och jag lärde mig ett nytt ord “järnsmitta”. Använd aldrig samma verktyg till svart och rostfritt!

Mitt liv som stålman börjar med fyra år som lärling till byggnadsplåtslagare och sedan jobbade jag mig runt på olika byggen och verkstäder i Malmö.

Ett jobb på Malmö Metall ledde in mig i metallernas förtrollade värld. Aluminium, lagermetaller, koppar, rostfritt stål … jag visste att detta var min framtid!

Därefter gick jag vidare till Square Tools som säljare av skärande och hållande verktyg. Samma kunder men nya produkter och massor av lärdomar om maskinbearbetning.

Ett antal år senare svarade jag på en annons i Sydsvenskan. Tre månader där efter började jag arbeta på Damstahl. Det har gått sju år och det är fortfarande lika intressant att gå till jobbet och hjälpa våra kunder att hitta rätt i den rostfria världen. Mångsidigheten hos rostfritt är enorm och man tröttnar aldrig på att lära sig mer om detta material.

Till toppen