Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

Ny Country Manager och all time high

2019-12-17

Julen står för dörren och 2019 börjar gå mot sitt slut. På Damstahl kan vi se tillbaka på ett år som inneburit en hel del positiva nyheter och händelser, både när det gäller produkter, kunskap och service.

Bättre service i Mälardalen och Västsverige

Vi inledde året starkt med att förbättra servicen för våra kunder i Mälardalen med en ny account manager som enbart fokuserar på denna region. Han heter Tomas Wikman och har gedigen erfarenhet, både från stålbranschen och region Mälardalen, vilket gör att han under året kunnat bidra med mycket kompetens till både nya och gamla kunder.

Dessutom utökade vi i juni vår logistikmodell LeMans och återupptog 24 timmars leverans i västra Sverige – LeMans Väst. Därmed kan vi med en stopptid kl. 15:00 leverera inom 24 timmar till ett vidsträckt område som sträcker sig hela vägen mellan Kungsbacka, Uddevalla över till Mariestad och Ljungby.

Vårt nya lager har snart varit i gång i ett år och med tanke på den ökade efterfrågan känns det bra att vi fördubblat vår lagerkapacitet så att vi kan hålla våra konkurrenskraftiga leveranstider.

Nya produkter och insikter

Även på produktsidan bjöd året på ett antal nyheter. Bland annat utökade vi vårt stångsortiment med en valsad stång i stålsort 1.4313 som är ett martensitiskt krom-nickellegerat rostfritt stål med tillsatt molybden. Det har goda mekaniska egenskaper när det gäller slitstyrka och sträckgräns och går dessutom lätt att polera. På vårt lager i Tyskland utökade vi med sömlösa syrafasta kapillärrör i dimensioner från 1,50 x 0,40 mm till 5,00 x 1,00 mm.

Men Damstahl är ju som bekant mer än produkter, våra duktiga säljare besitter även en stor kunskap om rostfritt stål. Under året ökade den ytterligare när hela vår säljavdelning i juni gjorde ett verksbesök på Ugitech i Frankrike. Där fick de fördjupade insikter i tillverkningsprocessen hos en av Europas ledande producenter av rostfria rundstänger, samtidigt som de lärde sig mer om den förbättrade UGIMA® -X-stången som Ugitech lanserat. 

Utökad satsning på digitalisering

Under året flyttade vår blogg, Snacka om rostfritt, in på vår hemsida damstahl.se. Därmed har du tillgång till ett omfattande bibliotek av kunskaper, rådgivning, blogginlägg och nyheter, på ett och samma ställe.

Vi har fortsatt att utveckla vår e-handel och antalet kunder som inser hur enkelt och bekvämt det är att beställa via vår e-handel blir allt fler. Vår digitala handel har ökat med hela 30 procent under året.

Och vår digitala resa fortsätter. I slutet av året investerade Damstahl i en startup, Slize Digital i Kiev, Ukraina, tillsammans med Brian Kobberöe Fink, som har många års erfarenhet av stålbranschen och B2B handel. Första steget är att utveckla digitala lösningar för Damstahl med målet att kombinera branschens bredaste och djupaste sortiment av rostfritt stål med nya digitala lösningar. 

Ny roll för Patrik och nytt rekord

I juli blev Patrik Leijon utnämnd till Country Manager och därmed operativt ansvarig för Damstahl i Sverige. Men efter elva år på Damstahl, senast som försäljningschef, är han långt ifrån någon nykomling.

Vår strävan att alltid vara den mest kompletta rostfria grossisten verkar glädjande nog uppskattas stort av våra kunder. För i augusti nådde vi all time high – då såldes den största månadsvolymen av rostfritt stål någonsin i Damstahls 40-åriga historia. I november nådde vi dessutom all-time-high för ett enskilt år – en månad innan året var slut. Läs gärna intervjun med Patrik i Metal Supply.

Som din heltäckande rostfria stålgrossist strävar vi hela tiden efter att förbättra vårt kunderbjudande, som till exempel utbildning, rådgivning, downloads, chattmöjligheter, One-Push, PMI-pistol och böcker om rostfritt. Läs gärna mer om alla verktyg och hjälpmedel vi erbjuder.

Avslutningsvis vill vi tackar alla våra kunder och varandra för ett fantastiskt år och satsar på att bli ännu bättre under 2020. Gott Nytt År önskar alla vi på Damstahl!

Till toppen