Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

Långsiktighet – en trygghet i dessa tider

2020-04-15

Just nu är Corona på allas läppar. Världen är drabbat av ett virus som påverkar alla på ett eller annat sätt. På Damstahl fortsätter just nu arbetet för full maskin och man följer de riktlinjer som ges.

– Vi lever i en turbulent tid. I nuläget står vi på Damstahl starka, men är hela tiden beredda att förhålla oss till nya direktiv. Just nu har vi ett hyfsat flöde av nytt material och kan upprätta samma goda kunderbjudande som tidigare, säger Patrik Leijon, Country Manager på Damstahl.

Som partner och leverantör till flera skilda branscher känner Patrik av en generell inbromsning på marknaden, men han menar också att Corona slår olika hårt mot olika branscher. Även om Damstahl inte tappat några volymer i nuläget, märker han att en del projekt skjuts på framtiden.
– Inom segmentet medtech ser vi ett ökat tryck, likaså inom livsmedelsindustrin. Byggbranschen rullar på som tidigare, däremot är det en kraftig inbromsning inom bilindustrin. 

Patrik menar att det svårt att spekulera om framtiden, men att Damstahl är väl förberett för att efterfrågan kan öka snabbt igen när krisen är över.
– Här och nu har vi bra lagerhållning. Men det är klart att hålls gränserna stängda en längre period kommer till slut även vi att känna av det, menar han.

I tider som dessa tycker han att det är skönt att arbeta i ett privatägt företag som tänker i större perspektiv och som har stora finansiella muskler.

– Långsiktighet är ett av våra ledord, vilket är en enorm trygghet när det blåser snålt. Om hela samhället tar ansvar för situationen just nu, så blir det långsiktigt också bra för alla genom att vi snabbare vinner kampen över viruset, avslutar han.

Till toppen