Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

Webbshoppen ger dig full koll och hög service

2020-11-24

I skånska Kågeröd ligger Lydotec – ett företag med 25 anställda som specialiserat sig på att förädla rostfritt material. För denna mekaniska verkstad som nischat sig inom rostfritt, varierar uppdragen från att designa hela maskiner till att tillverka mindre detaljer enligt ritning. Rostfritt stål har ju den unika renhet och hygieniska kvalitet som gör materialet perfekt för livsmedels- och läkemedelsbranschen där många av kunderna finns.
– Vi arbetar bara i rostfritt. Precis allt som tillverkas här är rostfritt. Vi har inget svart stål alls, berättar verkstadschef Magnus Friberg.

Service ger service

Kvalitet och service är två viktiga hörnstenar i företagets kultur. På Lydotec arbetar man efter mottot "våra kunder är inte beroende av oss, men vi är beroende av dem". För att kunna hålla hög servicenivå och erbjuda snabba leveranser gäller det att ha material på plats. 

Magnus Friberg är ofta den som lägger beställningen hos Damstahl. Han väljer att beställa digitalt via webshopen.
– Det ger många fördelar. Jag får en bra överblick, ser att jag får det jag beställt och vet priset direkt. Jag vet också när jag har varorna på plats hos oss så jag kan planera jobben i verkstaden. Dessutom kan jag ge kunderna snabba svar, vilket är viktigt.

Snabba leveranser

För att Lydotec ska kunna hålla hög servicenivå, krävs att leveranser av rostfritt stål kommer på utsatt tid.
– Vi lever på att vi kan erbjuda hög kvalitet och snabba leveranser. Precis som Damstahl. Finns det jag önskar på lagret i Malmö och jag lägger min beställning innan kl 20.00 får jag leverans till dagen därpå.

Det är en frihet att kunna lägga beställningen när som helst. Om det inte brådskar brukar han låta den ligga i kundkorgen och fyller på med flera beställningar för att minimera fraktavgifterna. Det mesta beställer han direkt i webshopen, men om han behöver rådgöra med någon finns alltid möjligheten att ringa någon av Damstahls säljare.

Allt är möjligt

Magnus Friberg har haft arbetsledande uppgifter även i sina tidigare roller. Här på Lydotec har han varit i tre år. Han har han fått inblick i svetsningens underbara värld och imponeras av och allt som kan tillverkas i rostfritt av hans skickliga kollegor.
– Vi kan göra det mesta hos oss. Ett exempel är att vi byggde ett helt rum hos Orkla i Eslöv som var avsett för att väga upp färdigmat. Det var nästan som ett litet hus som stod på pelare med maskiner, lyftar, transport – allt i rostfritt.

Trots snart 10 månader med pandemin har det inte påverkat affärerna. De anställda på Lydotec har fullt upp med att tillverka lyftar, roterande bord, bandtransportörer. Att deras kunder återkommer tror Magnus till stor del beror på att man infriar det man lovat.

Till toppen