Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

Analysera ditt material med PMI-pistol

2021-06-23

Osäker på vilket rostfritt material du har framför dig? Med vår PMI-pistol får du svaret inom en minut.

PMI står för Positive Material Identification och själva pistolen är egentligen en enkel handhållen röntgenapparat som riktas mot stålets yta.
- De flesta kunder har väldigt bra koll på sitt material. Men ibland råkar man ändå blanda ihop stålsorter, eller så vill slutkunden göra en detalj av ett material men är osäker på vad de har köpt. Med en PMI-pistol kan vi enkelt ta reda på vilket stål det rör sig om, berättar Mikael Liwgren, project manager på Damstahl Sverige.
Testerna visar exempelvis om stålet är rostfritt eller syrafast och vilken nivå av legeringsämnen det innehåller. Avläsningen tar mindre än en minut och lämnar inga märken.

Skicka in dina prover för testning hos Damstahl

Tidigare var det vanligt att våra säljare gjorde testerna på plats hos våra kunder. Under pandemin har vi gjort det möjligt att även skicka in prover för analys hos Damstahl. Allt som krävs är att kapa en liten bit av materialet.
- Kunderna kan sedan följa med på hela mätningen digitalt. Antingen har vi med oss dem på Teams eller så filmar vi själva mätningen och skickar till kunden efteråt. Vi filmar så att kameran visar de värden som PMI-pistolen mäter, förklarar Mikael Liwgren.

PMIKontakta din säljare för att boka

En PMI-pistol är en dyr investering som kan kosta mellan 200 000-300 000 kronor, men som kund till Damstahl får du gärna använda vår. Kontakta din säljare om du är intresserad eller vill ha mer information, så hjälper vi dig med dina materialfrågor.

Till toppen