Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

Våra produktspecialister ger stöd och kunskap

2021-06-16

Osäker på vilken stålsort, yta och design som blir rätt för din miljö? Rostfritt stål är ett mångsidigt material som kräver sin kunskap. Som kund hos Damstahl kan du alltid få hjälp av våra produktspecialister om frågor kring materialval, korrosion, svetsning, ytbehandling och bearbetning.

Han har hjälpt kunder med allt från korrosion i kärnkraftverk till varför en konstruktion rostar när den står ute i naturen.
- Att undersöka hur stålsorter ska klara av en viss miljö är jätteintressant, säger Per Carlsson, som utöver sin roll som Account Manager även är produktspecialist på Damstahl Sverige.

Sparar tid, pengar och grubblerier

Som produktspecialist svarar Per på allt som rör materialet rostfritt stål.
- De vanligaste frågorna handlar om vilka stålsorter som passar en viss miljö, vilken typ av yta som krävs och hur man kan designa produkten på bästa sätt. Flera skickar också bilder på produkter som har börjat korrodera och vill veta varför.

På kundsidan är många glada över att få extra stöd och kompetens in i sitt projekt, oavsett om de hör av sig för att få handfasta råd eller bekräfta att de har tänkt rätt.
- Det kan vara otroligt pengasparande att förutse vilken miljö produkten kommer att befinna sig i under sin livstid. Dessutom sparar man mycket tid när det blir rätt från början.

Både produktutveckling och felsökning

Per Carlsson har arbetat med stål i hela sitt yrkesliv. Hans passion för rostfritt växte fram under tiden som verkstadsarbetare på mekanisk verkstad i Eslöv. Kunskaperna han fick då har han förfinat under sina 21 år på Damstahl.
- Våra kunder tycker att det är en trygghet att jag själv har arbetat med konstruktion. Dessutom är jag nyfiken, vilket har gjort att jag hela tiden läser på, experimenterar och utvecklar det jag kan.

Det är vanligt att kunder hör av sig när någonting gått snett för att veta hur de kan lösa problemet. Men många hör också av sig i början av ett projekt. Per minns en kund som skulle svara på ett stort anbud men var osäkra hur produkten skulle utformas för att prestera på bästa sätt.
- Tillsammans satte vi oss ned kring ritbordet och gick igenom hela jobbet, från vad som fanns på marknaden till vilka dimensioner på rör och plåtar som skulle ge dem maximal materialutvinning. Kunden landade jobbet och jag var med hela vägen till ett färdigt resultat.

I gott sällskap

För den som är intresserad av att lära sig mer om materialet rostfritt stål tipsar Per om Damstahls blogg, där han själv skriver inlägg.

- För fem år sedan påbörjade jag ett experiment om hur olika stålsorter och ytor förändras i en havsnära miljö, som pågår än idag. Resultaten hittills har jag skrivit om i artikelserien "Korrosion i havsmiljö". Den borde alla som är nyfikna på vad som händer med olika stålsorter och ytor i en aggressiv miljö läsa!

Vill du ha svar på dina frågor om rostfritt? Hör av dig direkt till våra produktspecialister Per Carlsson eller Anders Bergstrand, eller kontakta din säljare på Damstahl för mer information.

Till toppen