Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

Damstahl 40 år

 

1977 var året då …

… Elvis Presley flög till himlen

… storfilmen Stjärnornas krig hade premiär

… vår kronprinsessa Victoria såg dagens ljus

… Steve Jobs och gänget lanserade Apple II, den första folkdatorn

Och så bestämde sig ett gäng danskar med passion för rostfritt stål att det var dags att göra det enklare för svenska företag att köpa rostfritt. Tillsammans med de tre skånska stålmännen Bo Jennby, Dan Jönsson och Sixten Mårtensson öppnade man grossistfirman Damstahl Sverige i en gammal brandstation i Malmö. På almanacksbladet stod det 1 maj.

Ridå ner! Man hade glömt att hela Sverige håller stängt första majdagen men hade några kunder ändå ringt så hade de inte fått svar. Telefonen var nämligen inte inkopplad, möblerna till kontoret inte levererade och inget stål fanns på lager.

Men skam den som ger sig, nu kunde ju allt bara bli bättre. Med nya entusiastiska medarbetare blev det fart på verksamheten. 1977 hade man sålt för 1 miljon och kostat 2. 1978 sålde man för 2 miljoner och kostade 1. Kanske spelade den propra och gemensamma kavajen för kundbesök in för den ökande försäljningen?

Sen dess har det varit bra rull på Damstahl och vi har vuxit till Sveriges ledande grossist och kunskapsledare inom rostfritt stål. Damstahl har idag kontor i Malmö, Stockholm och Göteborg och vi servar hela landet med rostfritt stål. Vårt lager erbjuder marknadens största sortiment av plåt, stång, rör och rördelar som bara väntar på att få börja göra nytta ute hos våra kunder.

Risk för fat and happy? Nix! Det är match varje dag och vi brinner fortfarande för det starka, vackra, rena materialet som har en given plats i framtidens hållbara samhälle.

Rostfritt vägrar att åldras och kan återvinnas i ett nästan evigt kretslopp. Två tredjedelar av det rostfria stålet tillverkas av återvunnet stålskrot som fått nytt liv. Men det viktigaste är att rostfritt hjälper våra kunder att bli framgångsrika och öka sin konkurrenskraft.

Det är inte bara rostfritt som ständig förnyar sig, det gör också vi på Damstahl. 40 år är bara början och vi fortsätter att hålla Sverige rostfritt. Kommer vi att leverera rostfritt med drönare år 2057? Ingen vet, välkommen att hänga med på vår resa in i framtiden!

 

Här kommer mera härlig nostalgi!

Vilken massa svängiga låtar det kom 1977, det mesta av det bästa finns samlat på denna Spotifylista 1977 Billboard´s Top 100 Hits

Man gick runt med jättestora glasögon, utsvängda byxor var högsta mode och ur stereon dunkade discomusik. Skulle man bjuda sina vänner på någon riktigt gott så stod entrecote med grönpepparsås på den oranga bordsduken. Häng med på en tur tillbaka till 1970-talet

Kan du inte få nog av nördfakta om Damstahl? Kolla in den här tidslinjen som visar vår resa från källarbutik till internationell storindustri.

 

 

Till toppen