Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

Rostfritt stål för hygienisk utrustning inom food/pharma

Rätt kunskap ger säker produktion

Här är boken som kan bidra till att förebygga livsmedelskatastrofer, som utbrottet av listeria i Danmark 2014 när många människor dog. Fokus ligger på att skapa en säker produktion genom att designa anläggningen rätt, välja rätt sorts rostfritt, ha koll på ytbehandlingen och säkra hygienen så att inga oönskade bakterier kan växa. Författare är Damstahls internationellt kända experter Claus Qvist Jessen och Erik-Ole Jensen.

– "Rostfritt stål för hygienisk utrustning inom food/pharma" är vårt bidrag till en säkrare livsmedels- och läkemedelsproduktion. Här finns både teoretisk kunskap och handfasta råd för att skapa optimal hygien och vi hoppas den ska bli ett nytt standardverk, säger Peter Sjödahl, vd Damstahl Sverige.

 

Gör rätt i alla led och säkra hygienen

– Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk och ambitionen med den här boken är att utbilda medarbetare inom food och pharma hur man gör rätt i alla led. Rostfritt stål har en unik renhet och hygienisk kvalitet som gör materialet till det självklara valet inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. Men det gäller att ha kunskap om alla fallgropar från konstruktion till rengöring, säger Claus Qvist Jessen.

Författarkollegan Erik-Ole Jensen fyller på:
– Rätt kunskap om hur man hanterar rostfritt stål är livsviktigt när påfrestningarna på produktionsutrustningen blir allt tuffare. Produktionscyklerna blir länge och intensivare och rengöringscyklarna kortare och stressigare.

 

Plikt att sprida kunskap till branschen

Mikael Sthaalros, CEO Damstahl Group, säger så här om varför Damstahl gett ut den här boken:
– Vi tror på värdet av att sprida kunskap till våra kunder i Norden och i Europa, den nya boken ges ut på svenska, danska och engelska. Har man två internationella experter som Claus Qvist Jessen och Erik-Ole Jensen bland medarbetarna är det en plikt att låta dem sprida sina kunskaper i ett större sammanhang. Vi hoppas att den här boken ska bidra till ännu säkrare livsmedels- och läkemedelsproduktion – här finns svaren på alla frågor.

 Pris: 400 kr/st ex moms.

 

 

 

 

Om författarna

  • Claus Qvist Jessen är en internationell auktoritet inom rostfritt stål och mannen bakom den av Damstahl tidigare utgivna rostfria standardverket "Rostfritt stål och korrosion".
  • Erik-Ole Jensen har 25 års erfarenhet som chefsingenjör på Arla Foods Amba. Idag är han en av Skandinaviens mest erfarna kvalitetsinspektörer, specialiserad på hygienisk design.

 

 

Till toppen