Din korg innehåller rabatt. Om du ändrar i korgen kommer din rabatt att försvinna.

Rostfritt stål och korrosion

Likt en rostfri bibel från Damstahl

Rostfritt stål är ett av förra århundradets stora tekniska genombrott. Om man hade gjort en hitlista över våra viktigaste legeringar, skulle rostfritt komma i topp, och det är idag mycket svårt att föreställa sig ett mejeri eller en medicinfabrik som inte består till nästan 100 procent av rostfritt stål. Rostfritt stål har kommit för att stanna.

Dessvärre är rostfritt stål inte alltid rostfritt. Om förhållandena gör det gynnsamt, kan stålet angripas av en hel rad former av korrosion, men genom att lära känna "fienden", är det mycket lättare att bekämpa problemen.

Man ska välja det bästa stålet till de bästa föremålen, man ska bearbeta det på bästa sätt, och man ska använda den bästa av ytbehandlingar. Använd stålet korrekt och man har ett evighetsmaterial.

Pris: 400 kr/st ex moms.

 

 

 

Om författaren

Claus Qvist Jessen är kemiingenjör, fil.dr och ledande internationell auktoritet inom rostfritt stål. Claus har i flera år undervisat och gett expertråd till Damstahls kunder. I boken, som blivit en "rostfri bibel" delar han med sig av sin stora kunskap.

 

Ett smakprov på boken

Till toppen